Sparql kon het verschil niet maken

Sparql LogoDe onafhankelijke interactieve televisieprovider Sparql heeft haar ambities niet waar kunnen maken en stopt per 4 september 2018 met het verkopen van abonnementen. Sparql begon vier jaar geleden aan haar missie om het verschil te maken in een tv-landschap dat werd beheerst door grote spelers als KPN en Ziggo. Klanten van Sparql kunnen televisie blijven kijken via Canal Digitaal en zullen begin november worden gemigreerd.

Het verschil maken

Sparql begon in 2014 vanuit het niets met een aantrekkelijk aanbod met abonnementen vanaf €14,95 per maand. De troefkaart was dat premiumzender HBO standaard onderdeel uitmaakte van het basispakket. Ook gebruikte Sparql moderne apparatuur en was het direct verkrijgbaar in heel Nederland, via meerdere dealers.

De missie van Sparql is als onafhankelijke provider het verschil maken in een tv-landschap dat wordt beheerst door mediagiganten en hele grote providers. En dat was hard nodig, want sinds wij begonnen is de keuze in Nederland alleen maar kleiner geworden. Toch is het niet gelukt het verschil te maken. Dat komt vooral door de macht van televisiezenders en de hoge kosten voor het bouwen en beheren van een televisieplatform.

Randal Peelen, Commercieel Directeur bij Sparql; We hadden mooie plannen. Klanten zouden alleen betalen voor de zenders die ze kijken en een keur aan dealers zou onafhankelijke televisie op vele netwerken mogelijk maken. Helaas bleef het bij deze ambitie. Omdat wij niet de inkoopkracht hebben van partijen als KPN en Ziggo kunnen wij zenders niet tegen een concurrerende prijs aanbieden. En nu HBO alleen nog maar bij Ziggo te kijken is kunnen wij ook geen exclusieve programma’s meer bieden.

Canal Digitaal

canal digitaal logoAlle abonnementen van Sparql worden overgenomen door Canal Digitaal televisie via internet. Klanten krijgen daarom bericht van hun internetprovider met uitleg over de manier waarop hun abonnement zal veranderen. In de meeste gevallen daalt het tarief of neemt de hoeveelheid zenders of mogelijkheden toe.

Doordat de abonnementen van Sparql door Canal Digitaal worden overgenomen kunnen klanten gewoon tv blijven kijken zoals ze gewend zijn. De dienst ‘interactieve televisie via internet’ van Canal Digitaal blijft gewoon werken via dezelfde netwerken en met dezelfde televie-ontvangers als je nu al gewend bent. Je hoeft dus niets te doen. Vanaf november blijf je net zo tv-kijken als je bij Sparql gewend was.

Klanten krijgen bericht van hun Sparql-dealer en kunnen voortaan kiezen voor Canal Digitaal via A2B Internet, Breedband Arnhem en Tweak.

Share this: