Update van TV-platform (v4.5)

Op maandag 23 oktober voeren wij een update door aan onze televisiedienst. Daar merk je als klant weinig van, maar achter de schermen wordt er een boel verbeterd. Om gebruik te maken van de update moet nieuwe software worden geïnstalleerd op je Sparql Box en Android- en iOS-apparaten. Deze updates worden vanzelf uitgevoerd op je ontvanger. Als je TV aan het kijken bent tijdens de update zal deze vragen om direct de update uit te voeren, of om deze uit te stellen. Ook de apps voor Android en iOS zullen worden voorzien van een update.

Resolutie fixes

De nieuwe Amino Aria 610 is geschikt voor resoluties tot 4K. Toch komt het in combinatie met sommige televisies en audio-versterkers voor dat het signaal niet optimaal wordt doorgegeven. In deze update wordt een aantal bugs omtrent het instellen van de beeldresolutie opgelost. We adviseren iedereen waar mogelijk te kiezen voor de 1080p- of 720p-resolutie.

Als je de keuze krijgt tussen verschillende refresh-rates dan adviseren wij altijd voor 50 hz te kiezen. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar als ‘1080p50’. De resolutie van 1080p60 geeft voor veel klanten in de praktijk minder vloeiend beeld.

Aanbevelingen

Bij het navigeren door het menu zullen aanbevelingen al worden getoond wanneer je over een menu-item heen navigeert.

Verbetering beeldkwaliteit ‘on demand’

Er worden verbetering doorgevoerd in de opnamekwaliteit van ‘on demand’ diensten. Hieronder vallen zowel opnames die worden gemaakt met het Opnemen Pakket, als 7 dagen terugkijken vanuit de TV-gids. In beide gevallen zal de beeldkwaliteit worden verhoogd. Dit geldt zowel voor terugkijken vanaf het grote scherm, als op smartphone en tablet.

Kleine verbeteringen

Overige verbeteringen van kleiner formaat worden hieronder opgesomd.

  • Als de ontvanger uit stand-by komt wordt het laatst-getoonde kanaal gestart.
  • Instellingen voor audio- en ondertitelkeuzes worden per kanaal opgeslagen.
  • Volume wordt verhoogd in 25 stappen van 0% tot 100%, dit was voorheen 10 stappen.
  • Vooruitspoelen gebeurt in dynamische stappen afhankelijk van hoe vaak je op ‘forward’ drukt. Voorheen was dit altijd in stappen van 30 seconden.
  • PCM als standaard audio-spoor. Door voortaan PCM als standaard te gebruiken garanderen wij dat de volumeknop op de afstandsbediening correct werkt. Dolby Digital is optioneel beschikbaar vanuit het menu.
  • Op iPads kan voortaan ook in portretmodus worden gekeken.
  • Bij serie’s in de gids staat nu vermeld om welk seizoen en aflevering het gaat.
Share this: